De ‘verkiezing’ van Guaido door de elite in de VS wordt gesteund door politici en gevestigde media in Nederland

Hieronder volgt een overzicht va de berichtgeving in Nederlandse Kranten en televisieprogrammas naar aanleiding van de verkiezing door de VS-elite van de onbekende rechtes-extreme politicus Guaido als interim president van Venezuela

NRC, 23 januari 2019:

article_NN-22945409.html – Nina Jurna: Juan Guaidó (35) wordt aangeklampt, omhelsd en gekust, terwijl hij zich met moeite een weg baant over het plein van de Nationale Assemblee in het centrum van Caracas. Zodra parlementariërs en journalisten hem in het vizier krijgen, stormen ze op hem af. Allemaal willen ze iets van Guaidó, de man die nog maar tien dagen geleden tot parlementsvoorzitter werd gekozen, maar nu al wordt gezien als de redder van het noodlijdende Venezuela.

article_NN-22945409.html: Deze woensdag staan in meerdere steden binnen en buiten Venezuela demonstraties gepland. De sfeer in het door schaarste en hyperinflatie geteisterde land is voorafgaand aan de protestdag gespannen en afwachtend, maar ook hoopvol. Zouden de dagen van de autocratische president Nicolás Maduro eindelijk geteld zijn? Is met Guaidó een nieuwe leider en mogelijke interim-president opgestaan? Dat zijn de vragen die je hoort in de straten van Caracas.

Laat een reactie achter