Berichtgeving door gevestigde media in Nederland over de staatsgreep poging in Venezuela.

<<-- openbaar archief/caribic cat:venezuela

De gevestigde media, met name op de televisie (NOS Journaal/Nieuwsuur, Een-Vandaag, in Praatprogrammas en in de kranten zoals NRC, Volkkrant, Telegraaf) hebben de afgelopen maanden op schandalige wijze de kant van de staatsgreep plegers gekozen. Woorden als “eindelijk gerechtigheid” en “gaat het deze keer lukken?” werden gebruikt om te verhullen dat de couplegers uit extreem rechtse hoek komen, en aan de westerse buitenwereld, met name aan de neoconservatieven in de VS en enkele transnationals, reeds volledige privatisering van gemeenschappelijke ondernemingen en diensten beloofd hebben. Deze Militair-Economische machten hebben de statsgreep helpen voorbereiden en steunen ze. Direct na de mislukte staatsgreep werd door hen dan ook onverhuld met een militaire invasie gedreigd.

Zeer waarschijnlijk zou er na een gelukte staatsgreep een enorme repressie op de bevolking volgen, zoals in Chili, Guatamala, Honduras, El Salvador, Argentinie, en Brazilie. Duizenden mensenrechten activisten, journalisten en politieke opponenten zijn openlijk vermoord of simpelweg verdwenen.

Aan een uitgebreide analyse van deze berichtgeving wordt op dit moment gewerkt, en zal tzt in dit archief gepubliceerd worden.

Laat een reactie achter