De oudste truc in het boek: valse vlag incidenten om oorlog te ‘rechtvaardigen’

Indrukwekkend onderzoek van WashingtonsBlog,  gepubliceerd op 7 april 2018

Presidenten, premiers, congresleden, generaals, undercovers, soldaten en politie bevestigen valse vlag incidenten.

Talloze overheidsfunctionarissen over de hele wereld hebben (mondeling, schriftelijk of via foto’s of video’s) toegegeven valse vlagaanvallen te hebben uitgevoerd of serieus voorgesteld:

Van de incidenten die uitgevoerd of gepland waren door de VS, Israel of Nato-landen, verscheen toen (en in de meeste gevallen ook nu nog) nooit de werkelijke toedracht in de gevestigde westerse media. Temeer ernstig, omdat door oprechte journalistiek enorm veel leed, vernietiging en bloedvergeten voorkomen had kunnen worden.

Het kan opgevat worden als een waarschuwing: Dat alle (!!!) gevestigde media ook bij toekomstige valse vlag incidenten onbetrouwbare informatie zullen verstrekken, met weer veel onnodig leed, vernietiging en bloedvergieten tot gevolg

Chronologisch overzicht – indrukwekkend, doch alleen de incidenten die zijn toegegeven, dus bij lange na niet volledig

Continue reading “De oudste truc in het boek: valse vlag incidenten om oorlog te ‘rechtvaardigen’”

Acht jaar oorlog in Syrie: De 5 meest bekende valse vlag incidenten en de Westerse Media

Bron: Syria War Anniversary: 5 Times Fake News, 
Videos & Twitter Were Used in Info War

sputniknews, 7 mei 2019

Vrijdag was het 8-jarig jubileum van de Syrische protesten in 2011 die culmineerden in een brutale oorlog met buitenlandse ondersteuning waarbij 470.000 Syriërs het leven lieten en miljoenen meer waren gedwongen om hun huizen te ontvluchten.

Bij deze sombere gelegenheid herinnert Sputnik zich aan de top vijf incidenten dat oneerlijke berichten werden gebruikt als een wapen om de Syrische crisis te verslechteren.

In de afgelopen jaren, met Syrische troepen die de overgrote meerderheid van de bevolkingscentra van het land bevrijden van een eclectische mix van jihadisten, lijkt het Syrische conflict, of in ieder geval de actieve fase, een einde te bereiken. Echter, nog maar een jaar geleden, terwijl het Syrische leger zuidwaarts verder ging om de buitenwijken van Damascus om de regio’s Daraa en Quneitra van de terroristen te bevrijden, vochten de vijanden van Damascus, zowel buitenlandse als binnenlandse, een heel ander soort van oorlog, te weten met videocamera’s, Twitter en het patronaat van grote Westerse media-bronnen.

Douma Chemical Hoax Video leidt tot echte luchtaanvallen

Op 7 april 2018 heeft de Western-gefinancierde White Helmets ‘reddingsgroep’ een video vrijgegeven van de door milities gecontroleerde stad Douma, Oost-Ghouta, die een angstaanjagende scène toont van een lokaal ziekenhuis, waarin de plaatselijke bevolking ademt door ademhalingstoestellen en wordt overgoten met water ter behandeling van wat leek op de nasleep van een gasaanval. De clip werd uitgezonden door vrijwel elk netwerk-tv-kanaal in de VS en Europa en leidde tot een woedende president Donald Trump, die de Syrische president Bashar Assad een “beest” noemde die “een hoge prijs te betalen” had voor het bloedbad. Een week later lanceerden de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië een campagne met lucht- en raketaanvallen tegen doelen van de Syrische overheid.

Continue reading “Acht jaar oorlog in Syrie: De 5 meest bekende valse vlag incidenten en de Westerse Media”